Bewust wandelen

Bewust wandelen

In ons werk, thuis, op school, we hebben tegenwoordig bijna altijd haast. Je hebt, of neemt, geen of te weinig tijd om te ‘onthaasten’. Om van de drukte in je hoofd en lichaam af te komen. En als je daar al tijd voor vindt, is dat vaak in de sportschool of bij een sportclub(je). Dan ga je wéér rennen, opdrukken, tennissen etc. Daarmee blijft je lijf in de ‘vlucht-of-vecht’ modus staan, met alle gevolgen van dien.

Door te gaan wandelen kan je dus uit de ‘vlucht-of-vecht’ modus komen en écht de rust in je hoofd en in je lijf terug vinden, herstellen van alle dagelijkse drukte. Bewust wandelen, vitaliteit wandelen, mindful wandelen; allemaal namen voor bewust zijn van je eigen beweging én je omgeving.

Tijdens onze wandelingen kom je er weer achter hoe geweldig het eigenlijk is dat je kan lopen. Het is in feite een geweldig staaltje evenwichtskunst, als kind heeft het je een hoop moeite gekost om onder de knie te krijgen.

Met bewust wandelen concentreer je je op het lopen zelf. Elke stap is er één. Elke stap zet je bewust, zodat je gaat voelen hoe het eigenlijk is om te lopen. Je wordt je bewust van de beweging in je voeten, je knieën, benen, heupen en uiteindelijk je hele houding.

Ik leer je weer in contact te komen met je voeten en je ademhaling, waardoor je zintuigen weer geactiveerd worden. Je gaat beter luisteren, voelen ruiken en om je heen kijken. Je komt kortom weer in de ‘rust-stand’. Bewust wandelen helpt je te vertragen en de natuurlijke snelheid van je lichaam terug te vinden.

Het oefenen met aandacht te lopen brengt op den duur een gevoel van kalmte en rust maar is in het begin best lastig. Je altijd actieve brein kan het namelijk snel zat worden en zal ons tot meer spanning willen verleiden.

Bewust wandelen doe je bij voorkeur in groepsverband. Uit ervaring weet ik dat oefenen in groepsverband meer oplevert. We leren van elkaar en stimuleren elkaar. Als het je meer aanspreek, kan ik je ook individueel de voordelen van bewust wandelen laten ervaren.

Cursus

 • De cursus ‘Bewust wandelen’ bestaat uit 5 wandelingen van 1,5 uur.
 • De eerste wandeling is altijd een introductie les.
 • We wandelen in een rustig tempo, waardoor de cursus voor iedereen geschikt is, ook wanneer je problemen met je conditie hebt.

Wekelijkse wandelgroep

 • Voor deelnemers die na de cursus bewust willen blijven wandelen.
 • Voor iedereen die al bekend is met bewust wandelen
 • Wandelingen zijn op:
  • Dinsdagavond 19.30 uur (van 1 april tot 30 september)
  • In overleg met de deelnemers op woensdagmiddag of in het weekend (het hele jaar door)

Kosten

 

Volledige cursus (5 x 1,5 uur)
€ 80,-
Workshop (± 1,5 uur) € 10,- p.p.
als bedrijfsevenement of teambuilding vraag prijsopgave
Wekelijkse Groepswandelingen € 20,- p.p.p.m.
Introductiewandeling (± 1 uur) gratis iedere 2de zondag van de maand
Losse wandelingen € 5,- per wandeling

 

Aanmelden of informatie

 • Mail naar info@wandel-bewust.nl
 • Bel naar 06-37331753

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.